Просто приготувати гриби на мангалі.
Шашлик з печериць
На мангалі можна приготувати дуже смачний шашлик з печериць в сметанному маринаді. Такий шашлик з грибів можна подати як самостійну страву або разом з шашликом з м'яса.
Продукт
Печериці свіжі (великі і щільні) - 400 г
Сметана 20% - 100 г
Розмарин свіжий - 1 гілочка
Чебрець свіжий-3-4 гілочки
Сіль - за смаком
Суміш мелених перців - за смаком
Кетчуп (або соус томатний) для подачі - за смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Для приготування шашлику з печериць вибирайте великі і щільні гриби.
Свіжі трави можна замінити сушеними, наприклад сумішшю італійських трав (буде досить 1 ч.ложки).
Печериці вимити і відразу ж витерти насухо.
Скласти печериці в миску. Додати сметану, сіль і суміш перців.
З розмарину і чебрецю обірвати листочки і додати до грибів.
Добре перемішати печериці зі сметаною і спеціями. Залишити гриби маринуватися на 1-2 години.
Потім нанизати печериці на шампури. Акуратно, свіжі шампіньйони можуть тріснути і впасти з шампура.
Шампури з печерицями викласти на мангал з розпеченим вугіллям.
Смажити печериці, періодично повертаючи шампури, 15-20 хвилин.
Дуже смачний шашлик з печериць готовий. При подачі можна запропонувати кетчуп або томатний соус.
Приємного апетиту!