Страница 1 из 2

Рибні котлети

Добавлено: 30 май 2016, 18:44
Xrux
kotlety.jpg
Продукт:
500 г риби (щуки),
свиняче сало 200 гр,
молока 150 мл,
білого хліба 100 г,
2 яйця,
300 г цибулі,
борошно , сухарі, 100 мл рослинного масла, сіль, перець

Філе риби і сало пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити. У фарш додати хліб-розмочений в молоці, яйця. Зробіть котлетки присипте їх борошном, умочіть в яйцях, обваляйте в сухарях і смажте у великій кількості киплячого масла.

Рекомендація :

- м'ясорубку і філе рибне разделанное покласти на пару годин в морозилку, щоб фарш був фаршем а не киселем, якщо у вас електро - м'ясорубка, то в морозилку тільки її робочий орган (алюмінієвий або нерж, який входить в контакт з рибою)

- Для приготування фаршу - з риби - з кісток досить прибирати тільки хребет, після першої прокрутки розібрати м'ясорубку і витрусити кістки, а потім вже 2 раз прокрутити.

Re: Рыбные котлеты

Добавлено: 26 апр 2018, 23:01
Xrux
Як робити котлети з щуки з салом. Це, з одного боку, дуже просте блюдо. А з іншого боку, як і будь-які рибні страви, щучі котлети з салом припускають безліч варіантів виконання. Як зробити котлети зі свежепойманной щуки можна почитати тут https://ahota.in.ua/gotovim-rybu-vkusno ... salom.html

Re: Рибні котлети

Добавлено: 25 май 2020, 20:31
Kolo
Як приготувати котлети на пару
Котлети рибні
Рибне філе пропустити через м'ясорубку разом з очищеним ріпчастою цибулею. Краще взяти філе 2-3 видів риби, поєднуючи жирні і нежирні сорти, наприклад тріску і палтус, зубатку і хек. У підготовлений фарш додати манну крупу, цукровий пісок, мелений чорний і запашний перець, сіль, дрібно нарізану зелень. Все ретельно перемішати, мокрими руками сформувати котлети, обваляти їх в товчених сухарях і посмажити у фритюрі.

Можна приготувати котлети рибні на пару. В цьому випадку сформовані котлети потрібно обмазати вершковим маслом (без панірування) і, помістивши в пароварку, витримати в ній приблизно 25 хв.перед подачею до столу прикрасити зеленню і рубаними яйцями. Подавати рибні котлети з овочевим гарніром.

Продукт
філе риби 1 кг
цибуля ріпчаста 200 г
кріп 50 г
крупа манна 2 ст. ложки
цукор 1 ст. ложка
перець чорний мелений 0.5 ч. ложки
перець духмяний горошком 4-5 шт.
сіль за смаком
зелень скільки піде

Re: Рибні котлети

Добавлено: 31 мар 2021, 10:35
Kolo
Ще рецепт-як приготувати котлети.
Котлети "Рибне диво"
Изображение
Від таких котлет все в захваті, ніжні, соковиті. Котлети "Рибне диво" подають з будь-яким гарніром. І на святковий стіл не соромно подати. Але повозитися доведеться.
Продукт
(на 8 порцій)
Риба (філе) - 1 кг
Білий хліб - 1 скибочка
Молоко-50 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Морква - 1 шт.
Яйце куряче-1-2 шт.
Томат-паста - 1-2 ст. л.
Рослинна олія-50-60 г
Борошно - 1-2 ст. л.
Лавровий лист - 1 шт.
Перець - за смаком
Приправа для риби - за смаком
Сіль - за смаком

Як приготувати котлети "Рибне диво":

Лук очистити і помити. Нарізати півкільцями або кубиками. Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Обсмажте цибулю на середньому вогні, помішуючи, 3 хвилини. Шматочок хліба замочити в молоці.
Очистити рибу, помити і відокремити від кісток. (Якщо це філе морської риби, то розморозити). Нарізати на шматки. Перемолоти в м'ясорубці рибу разом з тушкованою цибулею і шматочком хліба.
Добре перемішати фарш, посолити і поперчити, додати 1-2 яйця. Перемішавши.
Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Сформувати мокрими руками котлети, обваляти в борошні. Обсмажити рибні котлети на середньому вогні 2-3 хвилини з одного боку, а потім також і з іншого. Скласти котлети в казан.
Почистити і помити цибулю і моркву. Моркву натерти на тертці. Цибулю порізати кубиками. Закип'ятити чайник.
У сковороду налити рослинне масло, викласти підготовлені моркву і цибулю. Обсмажте овочі, помішуючи, 3-4 хвилини, до золотистого кольору.
Додати томатну пасту, протушкувати 1 хвилину. Додати сіль і перець, спеції для риби, лавровий лист і розвести окропом. Перемішавши. Вийшов соус.
Томатним соусом залити котлети. Гасити котлети рибні під закритою кришкою на найменшому вогні 15 хвилин.
Котлети "Рибне диво" готові.
Приємного апетиту!

Re: Рибні котлети

Добавлено: 07 июн 2021, 18:41
Kolo
Я люблю рибні котлети.
Котлети рибні
Изображение
Рекомендую приготувати рибні котлети з хека, минтая або тріски. Ароматні, рум'яні, з хрусткою скоринкою. Котлети спершу обсмажуються на сковороді, а потім доводяться до готовності в духовці.
Продукт
(на 6 порцій)
Хек (або тріска, або минтай) - 1 кг
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Хліб білий - 150 г
Борошно-близько 2 ст. ложок
Сухарі панірувальні - для обвалювання котлет
Масло рослинне для смаження-5-6 ст. ложок
Перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки (за смаком)
Цукор - 1 ч. ложка
Сіль - 1 ст. ложка (за смаком)

Підготувати продукти.
Рибу почистити, вимити, обробити на філе, видаливши кістки.
З хліба зрізати корочку. Хлібний м'якуш замочити в холодній воді на 10-15 хвилин.
Лук очистити, вимити, нарізати кубиками.
Розігріти сковороду з 3 ст.ложками рослинного масла. Обсмажте цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Остудивши.
Хліб віджати від рідини.
Філе риби, обсмажену цибулю і хліб подрібнити за допомогою м'ясорубки.
Фарш приправити цукром, сіллю і перцем. Додати борошно і перемішати, щоб фарш вийшов густішим.
Сформувати рибні котлети з фаршу, обваляти їх в панірувальних сухарях.
Включити духовку, розігріти до 180 градусів.
На плиті розігріти сковороду з 2-3 ст.ложками олії. Підготовлені котлети викласти на сковороду.
Котлети обсмажити на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін.
Обсмажені котлети викласти в форму або іншу відповідну жароміцний посуд. Влити приблизно 80 мл води.
Помістити котлети в розігріту духовку на 20 хвилин.
Рибні котлети готові.
Приємного апетиту!

Re: Рибні котлети

Добавлено: 29 июл 2021, 01:42
rusalka
Подивіться, як приготувати котлети з консервованої риби і консервованої квасолі без яєць, завдяки додаванню картоплі вони виходять ніжними всередині. Панірування з пшеничного борошна допомагає зберегти форму котлет і забезпечує апетитну скоринку зовні. Швидко, ситно і смачно.
Изображение
Продукти (на 3 порції)
  • [ * ] Квасоля консервована-350 г ( чиста вага квасолі, без рідини)
    [ * ] Риба консервована натуральна-160 г (чиста вага риби, без рідини)
    [ * ] Картопля - 130 г
    [ * ] Петрушка свіжа - 15 г
    [ * ] Сіль - 1 щіпка
    [ * ] Перець чорний мелений - на кінчику ножа
    [ * ] Борошно (для панірування) - 100-120 г
    [ * ] Масло рослинне (для смаження) - 4 ст. ложки
    [ * ] Томатний соус (для подачі, за бажанням ) - 100 г (за смаком)
Приготування
  1. [ * ] Відкидаємо консервовану квасолю на сито і даємо рідини стекти. Зливаємо рідину з консервованої риби. Я використовую консервовану сардину, але будь-яка консервована риба підійде.
    [ * ] Поміщаємо консервовану квасолю в салатник і розминаємо виделкою до стану однорідного пюре.
    [ * ] Очищаємо шматочки консервованої риби від кісток, розминаємо виделкою до однорідності і додаємо до квасолі.
    [ * ] Зелень петрушки дрібно нарізаємо. Картоплю очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Всипаємо в миску до квасолі сіль і чорний мелений перець. Додаємо картоплю і зелень. Добре все перемішуємо.
    [ * ] Ділимо масу на невеликі порції (я ділю на 5-6 частин). Обвалюють кожну порцію в борошні і формуємо овальні або круглі котлети.
    [ * ] Розігріваємо в сковороді на середньому вогні рослинне масло. Викладаємо туди сформовані котлети і обсмажуємо приблизно 7 хвилин з одного боку.
    [ * ] Потім перевертаємо котлети, накриваємо сковороду кришкою і обсмажуємо ще 7 хвилин з іншого боку. Обсмажені квасолеві котлети з рибою і картоплею викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Повторюємо процес з рештою заготовками.
    [ * ] За бажанням доповнюємо котлети соусом, салатом або гарніром за смаком і подаємо до столу.
Приємного апетиту!

Re: Рибні котлети

Добавлено: 03 сен 2021, 15:51
rusalka
Идеальные котлеты из щуки
Изображение
Це найсмачніші і ніжні рибні котлети з щуки!!! Миттєво зникають зі столу!

Продукти (на 15 порцій)
  • філе щуки-900 г
    [ * ] Яйце - 3 шт.
    [ * ] М'якуш Хлібний - 150 г
    [ * ] Лук - 1 шт.
    [ * ] Вершки (від 15% жирності) - 150 мл
    [ * ] Вершкове масло-50 г
    [ * ] Борошно-для панірування
    [ * ] Сіль - за смаком
    [ * ] Спеції - за смаком
Приготування
  • [ * ] заливаємо Хлібний м'якуш вершками і залишаємо набухати.
    [ * ] Прокручуємо через м'ясорубку з дрібними дірочками філе щуки один раз.
    [ * ] Прокручуємо другий раз філе щуки, додавши цибулю і хлібний м'якуш, розмоклий у вершках.
    [ * ] У готовий фарш додаємо яйця, сіль, перець за смаком.
    [ * ] Формуємо котлетки, в серединку кладемо шматочок вершкового масла. Паніруємо рибні котлети з щуки в борошні (як на відео).
    [ * ] Обсмажуємо рибні котлети з щуки з двох сторін до золотистої скоринки.
    [ * ] Подаємо рибні котлети з щуки з овочами або картопляним пюре на гарнір!
Приємного апетиту!

Re: Рибні котлети

Добавлено: 17 мар 2022, 13:26
Vida
в рыбных котлетах главное - лука побольше

Re: Рибні котлети

Добавлено: 30 май 2022, 22:23
Kolo
Як приготувати котлети з хека соковиті.
Котлети з хека (минтая)
Изображение
Все-таки люблю я рибні котлети. Це бюджетний варіант. Беремо не філе, а тушки хека або минтая.
Продукт
(на 12 порцій)
Хек свіжоморожений або минтай - 1,5 кг
Батон білий - 200 г
Молоко - 150 мл
Цибуля ріпчаста-2-3 шт.
Яйця курячі - 2 шт.
Рослинна олія-1-2 ст. ложки
Перець - за смаком
Сіль - за смаком
Цукор - 1 ч. ложка
Борошно-100 г
Рослинна олія (для смаження) - скільки піде

Як приготувати котлети з хека (минтая):

Рибу розморозити, очистити від луски, помити, відрізати плавники, відокремити від кісток. Розрізати на шматки.
Батон замочити в молоці. Цибуля ріпчаста очистити, помити, розрізати на 4 частини.
Пропустити через м'ясорубку рибу, цибулю, батон.
Вбити в фарш яйця. Додати сіль, цукор, перець, рослинне масло. Ретельно заважати фарш рукою, кидати жменями об край миски (3-4 хвилини).
Мокрими руками сформувати котлету, обваляти в борошні.
Так зробити все котлети.
Сковороду розігріти, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти підготовлені котлети.
Смажити котлети з хека на середньому вогні до золотистого кольору з двох сторін (близько 3-х хвилин з кожного боку). Так посмажити все котлети.
Рибні котлети готові. Подавати котлети з хека з улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!

Re: Рибні котлети

Добавлено: 06 авг 2022, 18:54
lisalisa
Отличное блюдо для повседневного и праздничного стола