Рибні котлети
- Xrux
- Администратор
- Сообщения: 277
- Зарегистрирован: 23 апр 2016, 20:36
- Откуда: Чернигов
- Контактная информация:
Рибні котлети
500 г риби (щуки),
свиняче сало 200 гр,
молока 150 мл,
білого хліба 100 г,
2 яйця,
300 г цибулі,
борошно , сухарі, 100 мл рослинного масла, сіль, перець
Філе риби і сало пропустити через м'ясорубку, посолити, поперчити. У фарш додати хліб-розмочений в молоці, яйця. Зробіть котлетки присипте їх борошном, умочіть в яйцях, обваляйте в сухарях і смажте у великій кількості киплячого масла.
Рекомендація :
- м'ясорубку і філе рибне разделанное покласти на пару годин в морозилку, щоб фарш був фаршем а не киселем, якщо у вас електро - м'ясорубка, то в морозилку тільки її робочий орган (алюмінієвий або нерж, який входить в контакт з рибою)
- Для приготування фаршу - з риби - з кісток досить прибирати тільки хребет, після першої прокрутки розібрати м'ясорубку і витрусити кістки, а потім вже 2 раз прокрутити.
- Xrux
- Администратор
- Сообщения: 277
- Зарегистрирован: 23 апр 2016, 20:36
- Откуда: Чернигов
- Контактная информация:
Re: Рыбные котлеты
Як робити котлети з щуки з салом. Це, з одного боку, дуже просте блюдо. А з іншого боку, як і будь-які рибні страви, щучі котлети з салом припускають безліч варіантів виконання. Як зробити котлети зі свежепойманной щуки можна почитати тут https://ahota.in.ua/gotovim-rybu-vkusno ... salom.html
- Kolo
- Гость
- Сообщения: 7
- Зарегистрирован: 25 май 2020, 20:13
Re: Рибні котлети
Як приготувати котлети на пару
Котлети рибні
Рибне філе пропустити через м'ясорубку разом з очищеним ріпчастою цибулею. Краще взяти філе 2-3 видів риби, поєднуючи жирні і нежирні сорти, наприклад тріску і палтус, зубатку і хек. У підготовлений фарш додати манну крупу, цукровий пісок, мелений чорний і запашний перець, сіль, дрібно нарізану зелень. Все ретельно перемішати, мокрими руками сформувати котлети, обваляти їх в товчених сухарях і посмажити у фритюрі.
Можна приготувати котлети рибні на пару. В цьому випадку сформовані котлети потрібно обмазати вершковим маслом (без панірування) і, помістивши в пароварку, витримати в ній приблизно 25 хв.перед подачею до столу прикрасити зеленню і рубаними яйцями. Подавати рибні котлети з овочевим гарніром.
Продукт
філе риби 1 кг
цибуля ріпчаста 200 г
кріп 50 г
крупа манна 2 ст. ложки
цукор 1 ст. ложка
перець чорний мелений 0.5 ч. ложки
перець духмяний горошком 4-5 шт.
сіль за смаком
зелень скільки піде
Котлети рибні
Рибне філе пропустити через м'ясорубку разом з очищеним ріпчастою цибулею. Краще взяти філе 2-3 видів риби, поєднуючи жирні і нежирні сорти, наприклад тріску і палтус, зубатку і хек. У підготовлений фарш додати манну крупу, цукровий пісок, мелений чорний і запашний перець, сіль, дрібно нарізану зелень. Все ретельно перемішати, мокрими руками сформувати котлети, обваляти їх в товчених сухарях і посмажити у фритюрі.
Можна приготувати котлети рибні на пару. В цьому випадку сформовані котлети потрібно обмазати вершковим маслом (без панірування) і, помістивши в пароварку, витримати в ній приблизно 25 хв.перед подачею до столу прикрасити зеленню і рубаними яйцями. Подавати рибні котлети з овочевим гарніром.
Продукт
філе риби 1 кг
цибуля ріпчаста 200 г
кріп 50 г
крупа манна 2 ст. ложки
цукор 1 ст. ложка
перець чорний мелений 0.5 ч. ложки
перець духмяний горошком 4-5 шт.
сіль за смаком
зелень скільки піде
- Kolo
- Гость
- Сообщения: 7
- Зарегистрирован: 25 май 2020, 20:13
Re: Рибні котлети
Ще рецепт-як приготувати котлети.
Котлети "Рибне диво"
Від таких котлет все в захваті, ніжні, соковиті. Котлети "Рибне диво" подають з будь-яким гарніром. І на святковий стіл не соромно подати. Але повозитися доведеться.
Продукт
(на 8 порцій)
Риба (філе) - 1 кг
Білий хліб - 1 скибочка
Молоко-50 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Морква - 1 шт.
Яйце куряче-1-2 шт.
Томат-паста - 1-2 ст. л.
Рослинна олія-50-60 г
Борошно - 1-2 ст. л.
Лавровий лист - 1 шт.
Перець - за смаком
Приправа для риби - за смаком
Сіль - за смаком
Як приготувати котлети "Рибне диво":
Лук очистити і помити. Нарізати півкільцями або кубиками. Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Обсмажте цибулю на середньому вогні, помішуючи, 3 хвилини. Шматочок хліба замочити в молоці.
Очистити рибу, помити і відокремити від кісток. (Якщо це філе морської риби, то розморозити). Нарізати на шматки. Перемолоти в м'ясорубці рибу разом з тушкованою цибулею і шматочком хліба.
Добре перемішати фарш, посолити і поперчити, додати 1-2 яйця. Перемішавши.
Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Сформувати мокрими руками котлети, обваляти в борошні. Обсмажити рибні котлети на середньому вогні 2-3 хвилини з одного боку, а потім також і з іншого. Скласти котлети в казан.
Почистити і помити цибулю і моркву. Моркву натерти на тертці. Цибулю порізати кубиками. Закип'ятити чайник.
У сковороду налити рослинне масло, викласти підготовлені моркву і цибулю. Обсмажте овочі, помішуючи, 3-4 хвилини, до золотистого кольору.
Додати томатну пасту, протушкувати 1 хвилину. Додати сіль і перець, спеції для риби, лавровий лист і розвести окропом. Перемішавши. Вийшов соус.
Томатним соусом залити котлети. Гасити котлети рибні під закритою кришкою на найменшому вогні 15 хвилин.
Котлети "Рибне диво" готові.
Приємного апетиту!
Котлети "Рибне диво"
Від таких котлет все в захваті, ніжні, соковиті. Котлети "Рибне диво" подають з будь-яким гарніром. І на святковий стіл не соромно подати. Але повозитися доведеться.
Продукт
(на 8 порцій)
Риба (філе) - 1 кг
Білий хліб - 1 скибочка
Молоко-50 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Морква - 1 шт.
Яйце куряче-1-2 шт.
Томат-паста - 1-2 ст. л.
Рослинна олія-50-60 г
Борошно - 1-2 ст. л.
Лавровий лист - 1 шт.
Перець - за смаком
Приправа для риби - за смаком
Сіль - за смаком
Як приготувати котлети "Рибне диво":
Лук очистити і помити. Нарізати півкільцями або кубиками. Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Обсмажте цибулю на середньому вогні, помішуючи, 3 хвилини. Шматочок хліба замочити в молоці.
Очистити рибу, помити і відокремити від кісток. (Якщо це філе морської риби, то розморозити). Нарізати на шматки. Перемолоти в м'ясорубці рибу разом з тушкованою цибулею і шматочком хліба.
Добре перемішати фарш, посолити і поперчити, додати 1-2 яйця. Перемішавши.
Розігріти сковороду, налити рослинне масло. Сформувати мокрими руками котлети, обваляти в борошні. Обсмажити рибні котлети на середньому вогні 2-3 хвилини з одного боку, а потім також і з іншого. Скласти котлети в казан.
Почистити і помити цибулю і моркву. Моркву натерти на тертці. Цибулю порізати кубиками. Закип'ятити чайник.
У сковороду налити рослинне масло, викласти підготовлені моркву і цибулю. Обсмажте овочі, помішуючи, 3-4 хвилини, до золотистого кольору.
Додати томатну пасту, протушкувати 1 хвилину. Додати сіль і перець, спеції для риби, лавровий лист і розвести окропом. Перемішавши. Вийшов соус.
Томатним соусом залити котлети. Гасити котлети рибні під закритою кришкою на найменшому вогні 15 хвилин.
Котлети "Рибне диво" готові.
Приємного апетиту!
- Kolo
- Гость
- Сообщения: 7
- Зарегистрирован: 25 май 2020, 20:13
Re: Рибні котлети
Я люблю рибні котлети.
Котлети рибні
Рекомендую приготувати рибні котлети з хека, минтая або тріски. Ароматні, рум'яні, з хрусткою скоринкою. Котлети спершу обсмажуються на сковороді, а потім доводяться до готовності в духовці.
Продукт
(на 6 порцій)
Хек (або тріска, або минтай) - 1 кг
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Хліб білий - 150 г
Борошно-близько 2 ст. ложок
Сухарі панірувальні - для обвалювання котлет
Масло рослинне для смаження-5-6 ст. ложок
Перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки (за смаком)
Цукор - 1 ч. ложка
Сіль - 1 ст. ложка (за смаком)
Підготувати продукти.
Рибу почистити, вимити, обробити на філе, видаливши кістки.
З хліба зрізати корочку. Хлібний м'якуш замочити в холодній воді на 10-15 хвилин.
Лук очистити, вимити, нарізати кубиками.
Розігріти сковороду з 3 ст.ложками рослинного масла. Обсмажте цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Остудивши.
Хліб віджати від рідини.
Філе риби, обсмажену цибулю і хліб подрібнити за допомогою м'ясорубки.
Фарш приправити цукром, сіллю і перцем. Додати борошно і перемішати, щоб фарш вийшов густішим.
Сформувати рибні котлети з фаршу, обваляти їх в панірувальних сухарях.
Включити духовку, розігріти до 180 градусів.
На плиті розігріти сковороду з 2-3 ст.ложками олії. Підготовлені котлети викласти на сковороду.
Котлети обсмажити на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін.
Обсмажені котлети викласти в форму або іншу відповідну жароміцний посуд. Влити приблизно 80 мл води.
Помістити котлети в розігріту духовку на 20 хвилин.
Рибні котлети готові.
Приємного апетиту!
Котлети рибні
Рекомендую приготувати рибні котлети з хека, минтая або тріски. Ароматні, рум'яні, з хрусткою скоринкою. Котлети спершу обсмажуються на сковороді, а потім доводяться до готовності в духовці.
Продукт
(на 6 порцій)
Хек (або тріска, або минтай) - 1 кг
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Хліб білий - 150 г
Борошно-близько 2 ст. ложок
Сухарі панірувальні - для обвалювання котлет
Масло рослинне для смаження-5-6 ст. ложок
Перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки (за смаком)
Цукор - 1 ч. ложка
Сіль - 1 ст. ложка (за смаком)
Підготувати продукти.
Рибу почистити, вимити, обробити на філе, видаливши кістки.
З хліба зрізати корочку. Хлібний м'якуш замочити в холодній воді на 10-15 хвилин.
Лук очистити, вимити, нарізати кубиками.
Розігріти сковороду з 3 ст.ложками рослинного масла. Обсмажте цибулю на середньому вогні, помішуючи, до золотистого кольору. Остудивши.
Хліб віджати від рідини.
Філе риби, обсмажену цибулю і хліб подрібнити за допомогою м'ясорубки.
Фарш приправити цукром, сіллю і перцем. Додати борошно і перемішати, щоб фарш вийшов густішим.
Сформувати рибні котлети з фаршу, обваляти їх в панірувальних сухарях.
Включити духовку, розігріти до 180 градусів.
На плиті розігріти сковороду з 2-3 ст.ложками олії. Підготовлені котлети викласти на сковороду.
Котлети обсмажити на середньому вогні до золотистої скоринки з двох сторін.
Обсмажені котлети викласти в форму або іншу відповідну жароміцний посуд. Влити приблизно 80 мл води.
Помістити котлети в розігріту духовку на 20 хвилин.
Рибні котлети готові.
Приємного апетиту!
- rusalka
- Гость
- Сообщения: 3
- Зарегистрирован: 08 июл 2021, 20:33
Re: Рибні котлети
Подивіться, як приготувати котлети з консервованої риби і консервованої квасолі без яєць, завдяки додаванню картоплі вони виходять ніжними всередині. Панірування з пшеничного борошна допомагає зберегти форму котлет і забезпечує апетитну скоринку зовні. Швидко, ситно і смачно.
Продукти (на 3 порції)
Продукти (на 3 порції)
- [ * ] Квасоля консервована-350 г ( чиста вага квасолі, без рідини)
[ * ] Риба консервована натуральна-160 г (чиста вага риби, без рідини)
[ * ] Картопля - 130 г
[ * ] Петрушка свіжа - 15 г
[ * ] Сіль - 1 щіпка
[ * ] Перець чорний мелений - на кінчику ножа
[ * ] Борошно (для панірування) - 100-120 г
[ * ] Масло рослинне (для смаження) - 4 ст. ложки
[ * ] Томатний соус (для подачі, за бажанням ) - 100 г (за смаком)
- [ * ] Відкидаємо консервовану квасолю на сито і даємо рідини стекти. Зливаємо рідину з консервованої риби. Я використовую консервовану сардину, але будь-яка консервована риба підійде.
[ * ] Поміщаємо консервовану квасолю в салатник і розминаємо виделкою до стану однорідного пюре.
[ * ] Очищаємо шматочки консервованої риби від кісток, розминаємо виделкою до однорідності і додаємо до квасолі.
[ * ] Зелень петрушки дрібно нарізаємо. Картоплю очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Всипаємо в миску до квасолі сіль і чорний мелений перець. Додаємо картоплю і зелень. Добре все перемішуємо.
[ * ] Ділимо масу на невеликі порції (я ділю на 5-6 частин). Обвалюють кожну порцію в борошні і формуємо овальні або круглі котлети.
[ * ] Розігріваємо в сковороді на середньому вогні рослинне масло. Викладаємо туди сформовані котлети і обсмажуємо приблизно 7 хвилин з одного боку.
[ * ] Потім перевертаємо котлети, накриваємо сковороду кришкою і обсмажуємо ще 7 хвилин з іншого боку. Обсмажені квасолеві котлети з рибою і картоплею викладаємо на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир. Повторюємо процес з рештою заготовками.
[ * ] За бажанням доповнюємо котлети соусом, салатом або гарніром за смаком і подаємо до столу.
- rusalka
- Гость
- Сообщения: 3
- Зарегистрирован: 08 июл 2021, 20:33
Re: Рибні котлети
Идеальные котлеты из щуки
Це найсмачніші і ніжні рибні котлети з щуки!!! Миттєво зникають зі столу!
Продукти (на 15 порцій)
Це найсмачніші і ніжні рибні котлети з щуки!!! Миттєво зникають зі столу!
Продукти (на 15 порцій)
- філе щуки-900 г
[ * ] Яйце - 3 шт.
[ * ] М'якуш Хлібний - 150 г
[ * ] Лук - 1 шт.
[ * ] Вершки (від 15% жирності) - 150 мл
[ * ] Вершкове масло-50 г
[ * ] Борошно-для панірування
[ * ] Сіль - за смаком
[ * ] Спеції - за смаком
- [ * ] заливаємо Хлібний м'якуш вершками і залишаємо набухати.
[ * ] Прокручуємо через м'ясорубку з дрібними дірочками філе щуки один раз.
[ * ] Прокручуємо другий раз філе щуки, додавши цибулю і хлібний м'якуш, розмоклий у вершках.
[ * ] У готовий фарш додаємо яйця, сіль, перець за смаком.
[ * ] Формуємо котлетки, в серединку кладемо шматочок вершкового масла. Паніруємо рибні котлети з щуки в борошні (як на відео).
[ * ] Обсмажуємо рибні котлети з щуки з двох сторін до золотистої скоринки.
[ * ] Подаємо рибні котлети з щуки з овочами або картопляним пюре на гарнір!
- Vida
- Гость
- Сообщения: 7
- Зарегистрирован: 18 фев 2022, 10:16
Re: Рибні котлети
в рыбных котлетах главное - лука побольше
- Kolo
- Гость
- Сообщения: 7
- Зарегистрирован: 25 май 2020, 20:13
Re: Рибні котлети
Як приготувати котлети з хека соковиті.
Котлети з хека (минтая)
Все-таки люблю я рибні котлети. Це бюджетний варіант. Беремо не філе, а тушки хека або минтая.
Продукт
(на 12 порцій)
Хек свіжоморожений або минтай - 1,5 кг
Батон білий - 200 г
Молоко - 150 мл
Цибуля ріпчаста-2-3 шт.
Яйця курячі - 2 шт.
Рослинна олія-1-2 ст. ложки
Перець - за смаком
Сіль - за смаком
Цукор - 1 ч. ложка
Борошно-100 г
Рослинна олія (для смаження) - скільки піде
Як приготувати котлети з хека (минтая):
Рибу розморозити, очистити від луски, помити, відрізати плавники, відокремити від кісток. Розрізати на шматки.
Батон замочити в молоці. Цибуля ріпчаста очистити, помити, розрізати на 4 частини.
Пропустити через м'ясорубку рибу, цибулю, батон.
Вбити в фарш яйця. Додати сіль, цукор, перець, рослинне масло. Ретельно заважати фарш рукою, кидати жменями об край миски (3-4 хвилини).
Мокрими руками сформувати котлету, обваляти в борошні.
Так зробити все котлети.
Сковороду розігріти, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти підготовлені котлети.
Смажити котлети з хека на середньому вогні до золотистого кольору з двох сторін (близько 3-х хвилин з кожного боку). Так посмажити все котлети.
Рибні котлети готові. Подавати котлети з хека з улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!
Котлети з хека (минтая)
Все-таки люблю я рибні котлети. Це бюджетний варіант. Беремо не філе, а тушки хека або минтая.
Продукт
(на 12 порцій)
Хек свіжоморожений або минтай - 1,5 кг
Батон білий - 200 г
Молоко - 150 мл
Цибуля ріпчаста-2-3 шт.
Яйця курячі - 2 шт.
Рослинна олія-1-2 ст. ложки
Перець - за смаком
Сіль - за смаком
Цукор - 1 ч. ложка
Борошно-100 г
Рослинна олія (для смаження) - скільки піде
Як приготувати котлети з хека (минтая):
Рибу розморозити, очистити від луски, помити, відрізати плавники, відокремити від кісток. Розрізати на шматки.
Батон замочити в молоці. Цибуля ріпчаста очистити, помити, розрізати на 4 частини.
Пропустити через м'ясорубку рибу, цибулю, батон.
Вбити в фарш яйця. Додати сіль, цукор, перець, рослинне масло. Ретельно заважати фарш рукою, кидати жменями об край миски (3-4 хвилини).
Мокрими руками сформувати котлету, обваляти в борошні.
Так зробити все котлети.
Сковороду розігріти, налити рослинне масло. У гаряче масло викласти підготовлені котлети.
Смажити котлети з хека на середньому вогні до золотистого кольору з двох сторін (близько 3-х хвилин з кожного боку). Так посмажити все котлети.
Рибні котлети готові. Подавати котлети з хека з улюбленим гарніром.
Приємного апетиту!
- lisalisa
- Гость
- Сообщения: 2
- Зарегистрирован: 06 авг 2022, 18:46
Re: Рибні котлети
Отличное блюдо для повседневного и праздничного стола