Re: Черепиці на грилі

Ответить
Аватара пользователя
Xrux
Администратор
Сообщения: 277
Зарегистрирован: 23 апр 2016, 20:36
Откуда: Чернигов
Контактная информация:

Re: Черепиці на грилі

Сообщение Xrux »

Буквально тижнів зо три тому пробував щось подібне. Дуже смачно. Переглянув і вилиці почали тиснути :lol:
Аватара пользователя
Kolo
Гость
Сообщения: 7
Зарегистрирован: 25 май 2020, 20:13

Re: Черепиці на грилі

Сообщение Kolo »

Просто приготувати печериці на мангалі.
Соковиті печериці на мангалі
Изображение
Щоб отримати не тільки смачні, але і ароматні, соковиті гриби на мангалі, потрібен маринад. Печериці маринуємо в сметанному соусі-маринаді з часником – виходить смачно і до того ж просто.
Продукт
(на 4 порції)
Печериці - 1 кг
Часник-6 зубчиків
Сметана-100 г
Масло вершкове-100 г
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

Як приготувати соковиті печериці на мангалі:

Печериці швидко промити в холодній воді, при необхідності зняти з грибів верхню шкірку.
Розтоплене вершкове масло з'єднати з видавленим через прес часником, сіллю і перцем.
Додати сметану і ретельно перемішати.
Гриби перемішати з маринадом і залишити на пару годин.
Акуратно протикаючи тільки капелюшки грибів, нанизати печериці на шампури.
Готувати шашлик з печериць на вугіллі 5-7 хвилин.
Соковиті виходять запечені грибочки на мангалі! Спробуйте!
Аватара пользователя
Kolo
Гость
Сообщения: 7
Зарегистрирован: 25 май 2020, 20:13

Re: Черепиці на грилі

Сообщение Kolo »

Як ще приготувати печериці.
Грибний гуляш
Изображение
Відмінна заміна м'яса для пісного дня. Рекомендую гуляш грибний.
Продукт
(на 4 порції)
Печериці-500 г
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Масло рослинне-3 ст. л.
Борошно - 1 ст. л.
Кетчуп - 1 ст. л.
Сіль - за смаком
Часник - за смаком
Спеції улюблені - за смаком
Перець чорний (мелений) - за смаком

1. Свіжі гриби помити і відварити 10 хвилин, відкинути на друшляк. Потім нарізати.
2. Лук очистити, помити і дрібно накришити.
3. Нагріти сковороду, налити рослинне масло. Гриби і цибулю злегка обсмажити на сковороді, помішуючи, на середньому вогні.
4. Часник очистити і розчавити в Часничниці.
5. Додати в гриби часник і спеції, тушкувати до готовності 10 хвилин.
6. Посипати гриби борошном, додати кетчуп, при бажанні, можна влити трохи води, заправити сіллю і перцем, тушкувати ще кілька хвилин.
7. Грибний гуляш готовий. Подавати до столу в гарячому вигляді з салатом зі свіжих овочів або картопляним пюре.
Приємного апетиту!
Аватара пользователя
rusalka
Гость
Сообщения: 3
Зарегистрирован: 08 июл 2021, 20:33

Re: Черепиці на грилі

Сообщение rusalka »

Кабачки з помідорами і сиром - легке овочеве блюдо, яке швидко готується на мангалі. Просмажений кабачок просочується соками помідора, а запечений сир надає овочам неповторний смак. Така закуска відмінно підійде до будь-яких м'ясних страв на пікніку. Давайте приготуємо апетитні, корисні і дуже смачні овочі на мангалі!
Изображение
Продукти (на 4 порції)
  • [ * ] Кабачок молодий-500 г (1 шт.)
    [ * ] Помідори-300 г ( 2 шт.)
    [ * ] Сир твердий-80 г
    [ * ] Олія соняшникова - 2 ст. ложки
    [ * ] Сіль - за смаком
    [ * ] Перець чорний мелений - за смаком
Приготування
  1. [ * ] Нарізаємо кабачок кружечками шириною приблизно 1 см.солимо і перчимо до смаку.
    [ * ] Викладаємо кружечки кабачка на решітку і змащуємо соняшниковою олією.
    [ * ] Засипаємо вугілля на мангал і розпалюємо вогонь. Коли вугілля прогорять, полум'я поливаємо водою, щоб не було відкритого вогню.
    [ * ] Решітку з кабачками відправляємо на мангал. Через 5 хвилин перевертаємо кабачки.
    [ * ] Помідор нарізаємо кружечками шириною приблизно 0,5 см.натираємо сир на середній тертці.
    [ * ] Коли кабачки обсмажаться з двох сторін, знімаємо їх з мангала. Відкриваємо решітку і на кожен кабачок викладаємо помідор, а на помідор - щіпку тертого сиру. Відправляємо грати з овочами знову на мангал.
    [ * ] Як тільки сир розплавиться, знімаємо кабачки з помідорами з мангала.
    [ * ] Подаємо кабачки з помідорами і сиром до столу гарячими.
Приємного апетиту!
Аватара пользователя
Kolo
Гость
Сообщения: 7
Зарегистрирован: 25 май 2020, 20:13

Re: Черепиці на грилі

Сообщение Kolo »

Просто приготувати гриби на мангалі.
Шашлик з печериць
Изображение
На мангалі можна приготувати дуже смачний шашлик з печериць в сметанному маринаді. Такий шашлик з грибів можна подати як самостійну страву або разом з шашликом з м'яса.
Продукт
Печериці свіжі (великі і щільні) - 400 г
Сметана 20% - 100 г
Розмарин свіжий - 1 гілочка
Чебрець свіжий-3-4 гілочки
Сіль - за смаком
Суміш мелених перців - за смаком
Кетчуп (або соус томатний) для подачі - за смаком

Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Для приготування шашлику з печериць вибирайте великі і щільні гриби.
Свіжі трави можна замінити сушеними, наприклад сумішшю італійських трав (буде досить 1 ч.ложки).
Печериці вимити і відразу ж витерти насухо.
Скласти печериці в миску. Додати сметану, сіль і суміш перців.
З розмарину і чебрецю обірвати листочки і додати до грибів.
Добре перемішати печериці зі сметаною і спеціями. Залишити гриби маринуватися на 1-2 години.
Потім нанизати печериці на шампури. Акуратно, свіжі шампіньйони можуть тріснути і впасти з шампура.
Шампури з печерицями викласти на мангал з розпеченим вугіллям.
Смажити печериці, періодично повертаючи шампури, 15-20 хвилин.
Дуже смачний шашлик з печериць готовий. При подачі можна запропонувати кетчуп або томатний соус.
Приємного апетиту!
Аватара пользователя
Vaasiliy
Гость
Сообщения: 4
Зарегистрирован: 18 янв 2022, 15:40
Откуда: Киев
Контактная информация:

Re: Черепиці на грилі

Сообщение Vaasiliy »

какие получаются вкуснее, белые или коричневые?
Ответить

Вернуться в «ГОТУЄМО РИБУ ТА ІНШІ БЛЮДА»